Masopust 2020

25.02.2020 21:51

Je sobota 22. 2. krátce po poledni a u budovy bývalé mateřské školy v České Jablonné se scházejí nezvyklá stvoření. I přesto, že je ještě únor, sluníčko již svými paprsky obhlíží, co že se to tady děje?

A nechystá se nic jiného než tradiční masopustní obchůzka vesnicí. Občané, občané připravte komíny, protože se ve skupince nacházejí hned tři kominíci. Nechybí ani pohádkové bytosti, letos jsou zastoupeni dvojicí Káťa a Škubánek i se svým kočárkem, Karkulkou, princeznou, piráty, šašky. Ze zvířecí říše se dostavila celá psí rodinka a jeden sob. Z dálných teplých krajin nás navštívil pan Mexičan a pravděpodobně z dalekého chladného severu jeden malý sněhuláček.  Pokud budeme znaveni, můžeme využít teplou naducanou peřinu. Paní doktorka hlídá jestli se moc nejí nebo nepije a nabízí svou osvědčenou medicínu Ze zálohy nás hlídá jeden maskovaný vojáček. A pro osvěžení nás doprovází dvě pivní lahve, v nadživotní velikosti známých značek z blízkých regionálních pivovarů.

Tradice masopustního veselí v České Jablonné je stále živá. Účastníci jsou ve všech staveních velmi mile uvítáni a pohoštěni.

—————

Zpět